5G rykker stadig nærmere!

Her får Mobits salgs -og markedsdirektør Rolf Paulsen overlevert 5G telefonen Mate 20 X fra Huaweis salgsjef for bedriftsmarkedet Tollef Vollan.


5G er under utbygging og Oslo har flest basestasjoner. I 2020 vil 5G være tilgjengelig for stadig flere brukere over hele landet, noe som også vil gi helt nye opplevelser. Huawei lanserer senere i høst mobiltelefonen MATE 20 X. Det er en 5G-telefon som også støtter 4G.

Sameksistens

Vollan poengterer at 5G er en forlengelse av 4G. I motsetning til tidligere generasjoner av mobilnett, vil 4G og 5G sameksistere.

– Når en smartelefon mottar et 5G-signal, og ikke får kontakt,  vil enheten falle tilbake på 4G. Overgangen mellom 4G og 5G vil for brukerne skje automatisk. Dette vil være spesielt nyttig i områder i områder hvor 5G-nettverket ikke er helt utbygd. Det å skaffe seg en 5G telefon nå medfører altså ikke at man mister kontakten med 4G, sier Vollan.

En revolusjon

Rolf Paulsen i Mobit fikk nylig en introduksjon av mulighetene som ligger i 5G. Mobil og IT-kjeden Mobit er blant de største leverandørene i bedriftsmarkedet med mer enn 140 faghandlere over hele landet.

– Det nye mobilnettet utgjør en revolusjon sammenlignet med 4G. Det er som å bytte ut hastigheten fra et sjøfly med et fly som bryter lydmuren. Superhastigheten er imidlertid bare én av fordelene, sier Paulsen.

Statistisk Sentralbyrå har regnet ut at 5G vil være 20 ganger raskere enn snitthastigheten i norske hjem. 5G-teknologien er dessuten utviklet slik at farten kan økes og økes i takt med utviklingen.

Flest patenter

Huawei har flest patenter knyttet til 5G. Huawei har blant annet sikret seg over 50 kommersielle 5G kontrakter og sendt ut mer enn 150 000 5G basestasjoner  Noen av patentene går blant annet på trådløse rutere klargjort for 5G. Huawei har utviklet 5G produkter og rutere som gjør både boligen og bedriften enda smartere gjennom den raske teknologien.

Sterkere opplevelse

– Vi kommer til å se et stort potensial innenfor Virtual reality, Augmented reality og andre ultra HD teknologier som kan gi en ny, raskere og sterkere opplevelse til forbrukere. 5G-teknologi kommer også til å endre bruksvaner når det kommer til høyoppløslig video og sofware. Enorme hastigheter  bringer inn nye typer tjenester som vil gjøre flere bransjer kostnadseffektive, sier Vollan.

Mer presisjon

I bedriftsmarkedet vil 5G bidra til ikke bare effektivisering, men også til mer presisjon. Alt som skjer i sanntid gjennom ulike dataprogrammer vil oppleve raskere responstid. Dette kan forklares enda enklere:

Responstid

Responstiden på 4G er i beste fall 25 millisekunder. På 5G er responstiden redusert til étt millisekund. Nærmere sanntid er det knapt mulig å komme. Ifølge nettstedet DinSide skal 5G tåle rundt en million oppkoplinger  pr kvadratkilometer. Til sammenligning håndterer 4G cirka 2000 oppkoblinger i tilsvarende omkrets.

Mer enn rask surfing

– For oss som nasjonal forhandler er det helt avgjørende å teste ut teknologien og bruksmulighetene før 5G blir kommersialisert. I Huawei har vi en samarbeidspartner som i mange år har fokusert på 5G og mulighetene denne teknologien gir. I løpet av 2020 kommer det til å bli stor etterspørsel, ikke bare etter 5G-telefoner, men også mulighetene som 5G representerer utover rask surfing,  avslutter Paulsen.

Visste du at:

* 5G gir raskere tilkobling og mindre forsinkelse.
* På veiene vil 5G gjøre selvkjørende biler og busser tryggere, fordi kommunikasjonen
mellom
kjøretøy og infrastruktur vil bli øyeblikkelig (reell sanntid). 
* Sykehus kan utføre flere operasjoner lokalt, med støtte fra sentrale sykehus, ved å
muliggjøre
 holografistøttet kirurgi.
* Undervisning vil også bli påvirket, ved virtuelle og utvidede virkelighetsopplevelser.
   Klasseromsundervisningen kan  bringes ut av lærebøker og inn i det virkelige liv.

keyboard_arrow_up