Arendal – det skjer i havnen!

Mobit Arendal har levert infrastruktur til landets mest ekspansive havn – Arendal Havn.


– Vi er veldig fornøyd med leveransene fra Mobit som har vært utrolig grei å jobbe med i denne prosessen, sier assisterende havnefogd Gordon Fuglestad.

Kraftig havnevekst

Fuglestad snakker om Arendal havn med iver og engasjement. For å møte etterspørselen i havnen de neste årene har det vært helt avgjørende å få på plass bredbånd og teknologiske løsninger som snakker sammen.

(fortsetter under bildet)

Gordon Fuglestad, assisterende havnefogd i Arendal

 

Havnen i Arendal er nemlig den havnen i landet som har størst vekst med 25-30 prosent årlig. I forbindelse med den nye batterifabrikken i Agder blir anløpene inn og ut av havnen enda større.

Conteinerhavn

– Tradisjonelt har Arendal vært en havn for bulk mens nå utvikler vi havnen til også å bli en conteinerhavn. Vi har vekst som gir radikale endringer med hensyn til gods som skal inn og ut gjennom havneområdene i Arendal, sier Fuglestad.

Mobit Arendal vant for noen år tilbake et kommunalt anbud som også involverer Havnefogden i Arendal. Innsats og leveranse får høy score hos Fuglestad.

Oppvarmet basseng

Havnefogden i Arendal har også fokus på at privatpersoner i egen båt skal oppleve havnen som tilfredsstillende. Gjestehavnen i byen driftes av Havnefogden, og har  Europas eneste oppvarmete svømmebasseng.

Mobit har oppgradert havnen i Arendal med leveranse av nye mobiler, radiokommunikasjon, Wifi, såkalt MBN løsning, skjermer, VHF og annet IT-utstyr.
– Vi har nå fått på plass teknologiske løsninger som løfter oss som havn, fortsetter Fulgestad.

Komplett leverandør av Mobil og IT

Richard Larsen, daglig leder i Mobit Arendal, sier at leveransene til Havnefogden er interessante fordi det er ulike leveranser som skal fungere sammen.
– Vi tar mål av oss om å være en komplett leverandør innenfor Mobil og IT, sier Larsen.

Havnefogden i Arendal har ansvar for Eydehavn gods og trafikkterminal, Sandvikodden tankanlegg, Cruisetrafikk i sentrum, Fiskemottak Barbu, Fergeleier og dampskipsbrygger, Småbåthavner og den populære Gjestehavnen.

 

 

Her kan du se bilder av de ulike havneområdene i Arendal:

Havnen i sentrum som også tar i mot cruiseanløpene

 

Eydehavn utenfor sentrum i Arendal

Arendal Gjestehavn som kan friste med utendørs, oppvarmet svømmebasseng

keyboard_arrow_up