Bestemor ble Årets Selger – to ganger

Først fikk 60-årige Nina prisen som Årets Selger av Telenor. Like etter ble mormoren til fem barnebarn kåret til Årets Selger i Mobit-kjeden med 120 forhandlere over hele landet.


– Det er jo til å bli stum av, men samtidig utrolig morsomt at en kvinne på nær 61 år kan være med å konkurrere om priser og anerkjennelse i et tekno-univers, sier Nina Skarprud. Prisen som Årets selger i innen telekom i Mobit deler hun med kollega Frode A. Bye i Levanger.

Himlet med øynene

Til daglig jobber hun som bedriftsrådgiver hos Mobit Helsfyr i Oslo. Hun synes det er spesielt morsomt å vinne to priser siden enkelte i bransjen himlet med øynene da hun ble ansatt for snart sju år siden. Da kom 60-åringen fra stilling i Amedia som annonseselger og salgssjef. Hun hadde praktisk talt ingen erfaring med mobil, IT-løsninger eller fiber.

Nina elsker rollen som mormor til de fem ungene (barnebarna)

 

Nina tror imidlertid at det ikke finnes én oppskrift for å bli Årets Selger. Hennes egen motivasjon er at hun liker å snakke med andre mennesker, og i tillegg er nysgjerrig på ny teknologi.

Bratt læringskurve

– Alt var jo nytt for meg da jeg begynte, og det ble en bratt læringskurve, sier hun. 60-åringen synes ikke det er problematisk å henge med på den teknologiske utviklingen. Telenor benytter dessuten Skarprud som sparringspartner på nye systemer og løsninger før de presenteres til kunder.

Må forstå teknologien

– Folk må jo forstå tjenestene. Det finnes mye innen telekom og IT som kan virke gresk, og jeg har en enkel filosofi om at når jeg forstår teknologien, kan jeg få andre til å forstå det samme, sier hun. Skarprud presiserer at hun aldri hadde vunnet prisene om hun ikke elsket jobben sin.

Tidligere håndballspiller

– Det kanskje viktigste budskapet for meg med disse prisene er at arbeidsgivere ikke må avskilte arbeidstakere på min alder. Mange av oss har mye å gi fordi jobben betraktes som en lidenskap.

Som tidligere elitéseriespiller i håndball for Bækkelaget har hun god erfaring i å utkjempe kamper.
– Jeg vet i alle fall hvor målet står, men jeg albuer meg ikke frem til nettkjenninger. Jeg er i en bedrift med lagspill og hver spiller har sine spesielle ferdigheter,  smiler hun.

 

keyboard_arrow_up