Bjørn nærmer seg 50 år i bransjen

Han har betjent hjørnesteinsbedriften Jotun med mobiler og utstyr i snart 50 år.


– Uansett kunde er jeg alltid opptatt av å ta vare på kunden på en skikkelig og redelig måte, fastslår bedriftsrådgiver Bjørn Johannessen i Mobit Sandefjord. 

Blålys-prosjekter

Den erfarne rådgiveren har tidligere – og med stor innlevelse – gitt teknisk bistand til særlig blålys-prosjekter innenfor brann, ambulanse og politi. Radiosamband er å betrakte som en morsom sidegren av den mobile hverdagen.

Bjørn Johannessen har pågangsmotet til en ungdom og erfaringen til en 70-åring. Han har aldri sett seg tilbake, og utviklet seg i takt med teknologien.

Begynte i 1973

At 70-åringen har vært med lenge kan fortelles med en liten anekdote: I 1982 kjøpte bedriften Bakke Elektronikk firmabil, en Mazda 323. Bilen kostet 56 000 kroner. Ekstrautstyret, altså mobiltelefonen, kostet 25 000 kroner!

– Som nybegynner i selgerfaget hadde jeg mye å lære i 1973, men det har liksom aldri gitt seg. Utviklingen gjør at det alltid er noe nytt å lære, konstaterer Johannessen. Fordelen er at han alltid er oppdatert på det hotteste innenfor mobil og IT.

Elektronikk er en hobby

Han begrenser seg ikke til mobiltelefoni. Som bedriftsrådgiver er styrken både å prosjektere og programmere systemer der det er nødvendig.

– Jeg motiveres av elektronikk. Elektronikk er også en hobby for meg. Jeg er ikke like interessert i såkalte handyman-aktiviteter eller å stelle i hagen, smiler han.

70-åringen er en av få rådgivere, uansett bransje, som har klart å beholde tilliten til en  bedrift gjennom tre generasjoner.

Heltidsmusiker

– Klart jeg er stolt av det. Det er tillit det handler om til sjuende og sist, sier han.

At Bjørn ikke angrer på karriereveien betyr ikke at han noen ganger kunne tenke seg å gjøre andre ting. Som å være heltidsmusiker.

 

– Jeg finner glede i å spille for andre mennesker, og håper at det er gjensidig, humrer han.

keyboard_arrow_up