Forretningskvinne i bil

Digitalisering skal ikke forvirre

For første gang i Norgeshistorien har regjeringen utnevnt en egen digitaliseringsminister. Et tegn på at digitalisering nå blir sett på som like viktig som helse- og infrastruktur.

Tjue år for sent hevder noen, og kan vise til at de fleste bedrifter i dag ikke kunne klart seg uten internett. Men digitalisering er mer enn en datamaskin som sender ut e-post.

Digitalisering forenkler arbeidshverdagen

Forhandlere i det nylanserte mobil- og IT-selskapet Mobit opplever at ledere i små og mellomstore bedrifter kommer til dem og er forvirret. Ikke alle har en stor IT-avdeling å støtte seg til, og selv de som har det, opplever at det er vanskelig å vite hva bedriften egentlig trenger.

– Vi i bransjen må ta vår del av skylden. I alle år har vi kastet rundt oss med begreper, både på norsk og engelsk, som ofte har vært utdaterte så fort den vanlige mannen i gaten har tatt de i bruk, sier administrerende direktør i Mobit, Trond Voll.

Han får også spørsmål om hva digitalisering egentlig er. -For Mobit betyr digitalisering én ting; å effektivisere arbeidshverdagen ved hjelp av digitale tjenester. Derfor ønsker vi også formidle kunnskapen på en så enkel måte som mulig.

– Vi må rett og slett slutte å snakke svada og tilby løsninger som gjør den digitale hverdagen enkel, oppdatert og problemfri, forklarer Voll.

Unik situasjon

Ifølge Voll er det i 2019 utilgivelig å være på et kundebesøk og ha “glemt noe” fordi tegninger, kontrakter eller andre arbeidsdokumenter ligger på harddisken til en som er borte – eller enda verre – i ringpermen til prosjektlederen på ferie.

– Alt skal være tilgjengelig i “skyen” og være lett å finne frem også på nettbrett eller mobil, sier Voll.

Alltid til stede

– I de fleste salgsmøter får vi spørsmål om hvilken dekning vi tilbyr eller om vi fører noen spesielle merker. Når jeg svarer at dekningen velger de selv og at vi skreddersyr løsninger fra de aller fleste leverandører, får mange hakeslepp, forteller Voll.

Der har Mobit en unik situasjon. Selskapet er uavhengige rådgivere og har et mangfold av leverandører. – Derfor er vi ikke er bundet til å selge ett bestemt produkt eller merke, sier Voll.

Med utnevnelsen av en digitaliseringsminister viser regjeringen at kommunikasjon og samhandling basert på digital informasjon allerede preger store deler av samfunnet.

– Digitalisering er nå er en så naturlig del av arbeidshverdagen at med en gang vi gjør det vanskeligere enn vi trenger så kan små og mellomstore bedrifter fort sakke akterut. Det skal vi gjøre noe med. Mindre svada og mer jada, sier Voll.

Mobit har i dag 144 forhandlere fordelt utover hele Norge og er derfor alltid til stede med sertifiserte og uavhengige rådgivere.

Finn din nærmeste Mobit forhandler her.

keyboard_arrow_up