Drøftet telekom, fikk IT-avtale

Mobit er blitt  IT-leverandør til bilutleiefirmaet Sixt. Et oppsummeringsmøte om telekom åpnet døren til deler av «IT-rommet».


Administrasjonssjef Kai Byremo i Sixt smiler når han forteller om hendelsen.

Hadde problemer

– Vi gav i dette møtet uttrykk for at vi hadde enkelte problemer med IT-leverandøren vi da brukte. Det var en del løsninger som ikke fungerte optimalt. Da tok Mobit utfordringen umiddelbart og leverte en skisse til hvordan vi kunne løse dette, sier han.

Microsoft 365

Nå har Mobit Sørlandsparken, også med hjelp fra kolleger i Mandal, tatt over deler av IT-driften av Sixt som driver innen bilutleie over hele landet. Hovedkontoret er i Kristiansand. IT-tjenester knyttet til infrastrukturen, blant annet Microsoft 365, håndteres nå av Mobit på Sørlandet.

Mobit Sørlandsparken betjener nå også SIxt på IT.

Fra telekom til IT

– Oppsummeringsmøtet handlet i utgangspunkt om telekom. Vi har benyttet Mobit som leverandør av mobiltelefoner i mange år. Fordelen med å ha det meste på en plass er at vi slipper å shoppe utstyr fra ulike leverandører som vi gjorde tidligere, sier han.
Byremo understreker at det ikke er pris som var utslagsgivende for valget av Mobit.

Lokal forhandler

– Vi gikk for helhetlige løsninger. Samtidig må jeg fremheve at den lokale tilstedeværelsen har betydning, samt god kjemi og en utrolig rask respons, uansett hva vi spør om. I sum har dette bidratt til at vi valgte Mobit, sier Byremo, og legger humrende til:
– Hadde forhandleren vært lokalisert i en annen by, er det ikke sikkert at det hadde blitt noen avtale.

 

keyboard_arrow_up