FAKTA: Telenor har Norges raskeste 5G

Telenor har landets raskeste 5G. Det er konklusjonen i uavhengige tester. 

– Vi har høye ambisjoner for 5G-utbyggingen vår, og dette er en svært hyggelig bekreftelse på kvaliteten i Telenors 5G. Vi skal sikre at våre kunder, enten de bor i by eller bygd, skal få mobilopplevelser i verdensklasse, også i fremtiden, sier Petter-Børre Furberg, administrerende direktør i Telenor Norge.

Telenor raskest

Mobits mer enn 100 forhandlere i Norge tilbyr Telenors 5G til små, mellomstore og store bedrifter.

Ifølge resultat fra tester tatt med bruk av Ookla® Speedtest®, har Telenor det raskeste 5G-nettet i Norge. Samtidig har Telenors 5G-utbygging kommet opp i et rekordraskt tempo. I 2022 vil halvparten av befolkningen få tilgang til en ny generasjon muligheter med Norges raskeste 5G-nett. I løpet av første halvår 2024 vil alle Telenors kunder ha tilgang på 5G.

Telenor Norge-sjef Petter-Børre Furberg og teknologidirektør Ingeborg Øfsthus har store ambisjoner for 5G, og er glade for måleresultatet fra Ookla. Foto: Martin Fjellanger

Testet mer enn 240.000 ganger

Speedtest® av Ookla® er verktøy som brukes flittig for å måle hastigheten på din internett-forbindelse, uavhengig om det er fastnett-bredbånd eller mobil. I løpet av siste halvår i 2021 gjennomførte kunder flere enn 240.000 tester på tvers av ulike mobilteknologier og av alle mobiloperatørene i Norge.

Skryter av Telenor

– Speedtest Awards, utdelt av Ookla, er forbeholdt en elite av nettverksoperatører som har levert eksepsjonell internettytelse og dekning. Det er en glede å overrekke Telenor prisen for raskeste 5G i Norge. Denne anerkjennelsen er et bevis på deres eksepsjonelle ytelse i Q3-Q4 2021 basert på Ooklas grundige analyse av forbrukerinitierte tester tatt med Speedtest, sier Doug Suttles, administrerende direktør i Ookla.

Om målingene

Ookla Speedtest Award™ for Norges raskeste 5G-nett er basert på analyser av Ookla® Speedtest Intelligence® data fra tredje og fjerde kvartal i 2021. I første halvår 2021 fikk Telenor en hastighets-score på 402,04, som er beregnet gjennom en måling av medianhastigheten på nedlastning på 434,14 Mbps og opplasting på 40,84 Mbps. Kåringen av Norges raskeste 5G-nett er basert på flere enn 55.000 tester foretatt av mobilbrukere på 5G i hele landet. Den målte medianhastigheten på nedlastning i Norge er Q3-Q4 2021 totalt sett 378,58 Mbps.

 

keyboard_arrow_up