Får du velge ditt eget arbeidsverktøy?

På disse arbeidsplassene får medarbeiderne selv avgjøre hvilken desktop eller mobil de ønsker seg.


Daglig leder Trude Linge i KITE Kommunikasjon er fleksibel når medarbeiderne skal ha nytt arbeidsverktøy – om det er PC eller Mac. Hun sier det ganske enkelt; det skal ikke stå på utstyret.

…så er det helt greit

– De som jobber med den kreative produksjonen har i stor grad Mac. Disse medarbeiderne jobber ofte med tunge filer som film og presentasjoner, sier hun. De som jobber med rådgivning og administrasjon bruker vanligvis PC.

(fortsetter under bildet)

Trude Linge, daglig leder KITE Kommunikasjon

Men om det kommer en ny medarbeider som skal jobbe med salg eller rådgiving, og helst ønsker Mac, så er det helt greit.

Er fleksibel

– Vi er fleksibel og lytter til den enkelte, det viktigste er at de har det utstyret som er nødvendig for at de skal gjøre en god jobb, tilføyer Linge.

Hun presiserer at en medarbeider i administrasjonen eksempel ikke har behov for samme type maskin som de kreative. Valgfriheten kommer også til uttrykk innen mobiltelefon.

Flere yngre velger Mac

KITE Kommunikasjon er lokalisert i Oslo og har, ifølge byrålederen, en god blanding av «Stødige seniorer og unge talenter». Byrået har kunder som Elkjøp, børsnoterte Bouvet og Forskningsrådet, for å nevne noen. Oslo-byrået Screen Media dyrker også fleksibilitet. Noe man ser i dagens arbeidsmiljø er at den yngre generasjonen velger oftere Mac, og flere velger Mac når de får velge arbeidsverktøy selv.

50% velger Mac

Screen Media er en av landets største tjenesteleverandører innenfor teknisk TV-produksjon, og blant kundene finnes TV2, Mastiff og Nordisk Film.

Mens mange virksomheter  uniformerer utstyrsparken, velger også Screen Media å la den enkelte medarbeider selv velge. Det viktigste er at valget av desktop eller laptop er kompatibelt med programvaren som benyttes på jobb.

– Det er omtrent 50/50 på PC og Mac, sier IT-ansvarlig Ole Didrik Evensen Fagerås.

Prismessig ligger PC-ene tett opp til prisen på Mac

Den samme valgfriheten har medarbeiderne også på mobil. Evensen Fagerås sier videre at medarbeiderne setter pris på at de selv kan velge.  Han presiserer at det i realiteten er små prisforskjeller.

– Prismessig ligger PC-ene tett opp til prisen for en Mac. Vi tar hensyn til hva medarbeidene ønsker å jobbe med. Noen har erfaring fra PC mens andre med Mac. Derfor ser vi ingen grunn til å tvinge det ene eller det andre på medarbeiderne, sier han.

Flere eldre velger PC

Valgordningen gir heller ingen merkbare utslag når det kommer til kjønn. Evensen Fagerås merker kanskje at det er en viss overvekt i valg av PC blant de eldste medarbeiderne.
– Det kan forklares med at de har mest erfaring med PC. Erfaringen er som regel avgjørende for valget, sier han.

Ingen treff.
keyboard_arrow_up