Får «full pakke» og egen «IT-avdeling»

For fire år siden ble Byggfornying etablert og daglig leder Geir Soma hadde behov for «full pakke» med mobil og IT, og også en samarbeidspartner som kunne fungere som «IT-avdeling».

– Vi forhørte oss med Mobit Åsen om hva de kunne tilby. Vi besluttet nokså raskt at Mobit Åsen innfridde og siden starten har vi brukt tjenestene til Mobit, sier daglig leder Geir Soma i Byggfornying i Sandnes.

Geir Soma, daglig leder i Byggfornying

Alt av Mobil og IT

Med Mobil og IT mener Soma alt av Mobil og IT – også IT-sikkerhet.
– Som en konsekvens av koronaen fikk vi også behov for løsninger for å kunne ha digitale møter. Mobit Åsen er som en IT-avdeling som responderer raskt når gamle tullinger trenger plutselig hjelp, humrer  Soma.

Hadde behov for det meste

Rådgiver Ola Tanche-Larsen hos Mobit Åsen forteller at Byggfornying hadde behov for det meste av kommunikasjon og IT-løsninger i etableringsfasen. Leveringen har inkludert alt fra mobilt sentralbord, mobiltelefoner, fiber, møteromsløsninger, bærbare PC, skrivere , lisenser og trådløst nettverk.

Rådgiver Ola Tanche-Larsen hos Mobit Åsen

 

– Vi lever fullskala og håper at vi utgjør en forskjell. Ambisjonen er å være den lokale guiden innenfor mobil og IT,  sier Ola Tanche-Larsen.

Fokus på kjernevirksomhet

Geir Soma er opptatt av at den teknologiske infrastrukturen er så god og stabil som mulig. Han selv og kollegene kan derfor fokusere på sin kjernevirksomheten til Byggfornying.

– Rehabilitering er å reparere det bestående. Byggfornying er transformasjon av det bestående – til noe nytt som inkluderer estetikk og nye løsninger. Dermed forlenges levetiden på byggene, og ikke minst fokuserer vi på energibesparende løsninger. Dette er bærekraftig både for miljøet og økonomien, sier Soma.

Næringsbygg

Byggfornying fornyer næringsbygg som kjøpesentre, kontorbygg, samt verksteds- og produksjonsbygg. Byggfornying trer inn i oppdragene som prosjektutvikler og byggeleder. Medarbeiderne må ha ingeniørkompetanse eller fagbrev med teknisk påfyll.

(se forvandlingen av bygget til Mobit Åsen under)

– Vi ønsker å ha en relasjon til kundene direkte i form av samspill og involvering. Dermed får vi i større grad frem riktig produkt og riktig pris, sier han.

Siden selskapet ble etablert for fire år siden, har Byggfornying omsatt for mer enn 300 millioner kroner.
– Vi er rigget for videre vekst, sier Soma.

keyboard_arrow_up