Feirer 30 år – startet med bilstereo

Rolf Martin Nygård (bildet) har vært på reise siden 1992. Fredag 6. mai feirer Mobit Sørlandsparken 30 års jubileum. Det hele startet med salg av radio og bilstereo, kupévarmere og bilalarmer. – Reisen har vært helt eventyrlig, sier Nygård.


Det er ingenting som minner om utgangspunktet for 30 år siden. I dag er det mer avansert teknologi som danner grunnlaget for eksistensen til Mobit Sørlandsparken. Men alt har en begynnelse, og historien er viktig å ta med seg, påpeker Nygård.

Biler uten varmeapparat

Bilradiospesialisten dekket nemlig den enorme lokale etterspørselen etter radio og bilstereo, kupévarmere og bilalarmer tidlig på 1990-tallet. Det å installere egen stereo var populært og eldre biler den gang hadde ikke nødvendigvis varmeapparat. Alarm var noe den enkelte måtte investere i fordi alarm var å betrakte som ekstrautstyr.

Mobil var fremtiden

– Mobiltelefon passet selvfølgelig ikke inn i miksen av produkter, men jeg valgte likevel å satse på mobiltelefoner. Jeg tenkte at mobiltelefoner er fremtiden, sier Nygård.

Og han traff blink med spådommen.  På dette tidspunktet fantes det ikke kjeder, bare frittstående forhandlere. I 1995 ble Bilradiospesialisten en del av Telenors nettverk gjennom kjeden Mobildata.

Satset på bedriftsmarkedet

– Vi valgte å satse på bedriftsmarkedet, og i ettertid er jeg glad for den beslutningen, oppsummerer Nygård.

På et relativt tidlig tidspunkt stilte Telenor krav om at Bilradiospesialisten skilte ut mobilvirksomheten i et eget selskap. Nygård og kompanjongen gikk dermed hver sin vei; Nygård tok mobilsatsingen og kompanjongen satset videre på den opprinnelige forretningsideen.

HiFi-dommer

Det må legges til at Nygård var en ihuga lyd-entusiast, og deltok som hoveddommer i flere HiFi-konkurranser (Norwegian Auto Sound Challange Assosiation) for biler over hele landet, alltid iført sort og hvit dommeruniform etter symboltung mal fra Amerika.

– Det var tider det, humrer han.

Som HiFi-dommer var Nygård også opinionsdannende for hva ungdommene burde utstyre bilene sine med av grom lyd.

Inviterer til kakefest

I dag 30 år senere er virksomheten og satsingen totalt forandret. Det er nemlig ikke mobiltelefoner som er kjernevirksomheten, men smarte IT-løsninger hvor mobiltelefonen er en del av en større helhet.

– Klart jeg er stolt av det vi har fått til, og derfor vil jeg dele denne anledningen med alle våre kunder, sier jubilanten.

Fredag 6. mai inviterer Mobit Sørlandsparken til kakefest der eventyret startet – i Sørlandsparken!

 

 

 

 

keyboard_arrow_up