Forbered hjemmet som arbeidsplass

Forbered deg på at du må gjøre arbeidsoppgavene fra boligen din de neste ukene.


Rolf Paulsen, salgs -og markedsdirektør i Mobit, tror flere velger eller blir beordret (karantene) til å ha hjemmekontor i forbindelse med corona-viruset, eller at noen til og med ufrivillig havner i karantene utenlands.

Sjekkliste

Paulsen anbefaler følgende sjekkliste:

* God bærbar pc, gjerne med ekstra skjerm
* Mobiltelefon
* Samhandlingsverktøy (f.eks. Office 365 med Teams)
* Webkamera
* Hodesett
* Internett aksess enten via fiber eller 4G

Tror på flere instramninger

– Det ligger i kortene at det vil komme ytterligere innstramninger for å hindre smitte. Har du ikke en jobb som krever dialog ansikt til ansikt kan oppgavene gjøres fra hjemmekontor, sier han. Han viser dessuten til Danmark der hjemmekontor nå blir regelen og ikke unntaket.

Paulsen har begrenset sin egen reisevirksomhet og sørget for at hjemmet er forvandlet til også en arbeidsplass som fungerer tilfredsstillende. Han bruker teknologi for å samhandle med kunder og de rundt 140 lokale forhandlerne i Mobit-kjeden.

Har IT-beredskap

– I likhet med mange andre liker jeg direkte dialog med andre mennesker både privat og i jobbsammenheng. I den fasen vi er inne i nå er hjemmekontor den beste løsningen, sier han. Han understreker at Mobit har beredskap gjennom «corona-perioden».
– Vi drifter og har support på svært mange bedrifters IT-systemer, og IT er en kritisk faktor som vi prioriterer høyt i denne fasen, påpeker han.

Har forberedt seg

Selv har Paulsen forberedt seg ved å ha tilgjengelig teknologi slik at han kan gjennomføre videomøter og bruke programmer og applikasjoner som er nødvendig for å utrette de daglige arbeidsoppgavene.
I tillegg gir dagens teknologi mulighet til enklere samhandling i form av f.eks. å kunne jobbe sammen i dokumenter og dele skjermbilder i videosamtaler.

– Det er faktisk mange oppgaver som kan løses med hjemmekontor. Det viktigste er å ha tilgang til nett og programmer som brukes i arbeidssituasjoner. Det er bred forståelse for hjemmejobbing i den neste virus-fasen, fortsetter Paulsen.

Har du behov for oppgradering av IT-systemer kan du kontakte din lokale Mobit-forhandler

keyboard_arrow_up