Fra gips til iPad

Bildeoppløsningen har blitt så avansert at Ortopediteknikk nå kan bruke iPad i stedet for gips til å ta mål til avanserte hjelpemidler.


Ortopediteknikk er blant landets største ortopeditekniske virksomheter med rundt 160 ansatte og betjener nesten 35 000 brukere årlig.

Innovativ teknologi

– Håndverk og teknologi går hånd i hånd. Kostbare laserskannere har i noen år kunnet erstatte tradisjonell gips og kyndige hender utstyrt med rasp, sier ortopediingeniør og kvalitetssjef Jan Olav Lohne i Ortopediteknikk, og tilføyer:

Ortopediingeniør og kvalitetssjef Jan Olav Lohne

 

– Men nå som mobilteknologien har blitt så avansert får vi gode nok bilder til å lage 3D-modeller med ansiktsgjenkjenning fra kameraet  i iPadene. Løsningen er et speil som vender Face ID IR laser-matrisen 90 grader, slik at Ortopediteknikk kan scanne kroppsdelen som skal gipses.

Ny teknologi

Så lenge sluttproduktet holder like god eller bedre kvalitet, er virksomheten entusiastisk til å ta i bruk ny teknologi i det tradisjonelle faget.

Lohne peker på iPad er det eneste nettbrettet som har innebygget laserscanner som kan benyttes til presis måling av geometri. Denne teknologien er egentlig beregnet for bruk til ansiktsgjenkjenning (Face ID).

-Presise mål

– Derfor blir kameraet et veldig godt verktøy når vi skal skanne føtter for å lage fotsenger, særlig når vi er ute på eksterne klinikker eller hjemmebesøk og ikke kan ta med oss laserskanneren, sier han.

Chris Graham med en av de nye iPadene

Ortopediteknikk kan med iPadene også skanne andre kroppsdeler detaljert nok til å designe veltilpassede hjelpemidler som korsetter eller hjelmer på presise mål.

Egen Apple-bruker

I tillegg til å være et godt arbeidsverktøy er de nye iPadene dessuten forhåndskonfigurert. Dette betyr at nettbrettene kommer ferdig oppsatt fra Mobit Helsfyr med «delt iPad» slik at hver ansatt har sin egen firma-Apple ID og Apple- innlogging.

Skryter av kundeservice

Ortopediteknikk har kjøpt sju iPad Pro med USBC-lading. Lohne skryter av Mobit Helsfyr som har bistått i prosessen.
– Mobit Helsfyr gjør kundeservice så enkelt. Det er lett å ringe om vi trenger svar på noe. Alltid positiv i responsen, sier han.

Ortopediteknikk har hovedkontor i Oslo med avdelinger i Lillestrøm, Bærum, Rygge, Tønsberg, Stavern, Porsgrunn, Stavanger, Sandnes og Førde i Vestland.

keyboard_arrow_up