Gir deg jobbnummer på hjemmekontoret

Telekområdgiver Nina Skarprud i Mobit har nettopp gitt rundt 60 medarbeidere i en bedrift mulighet til  å bruke jobbnummeret til utgående samtaler fra hjemmekontoret i løsningen SKL-Teams fra Telenor.


Når fasttelefonen står igjen på kontoret og de ansatte er på hjemmekontor. Hva gjør man da?

Lite kjent løsning

Nina Skarprud har løsningen som fortsatt er lite kjent. Hun og kollegaene i Mobit setter opp en løsning der den ansattes PC blir den nye fasttelefonen med akkurat det samme nummeret som er på arbeidsplassen.

Via appen Mobilt Bedriftsnett kan medarbeidere selv velge om de skal ringe ut ifra sitt mobilnummer eller jobbnummer,  enten de ringer fra PC eller mobil.

PC eller mobil

Hva skjer når kundene responderer på et tapt anrop? Den ansatte kan velge om samtalene som kommer tilbake skal ringe både på PC og mobil, eller bare på en av enhetene.

– Løsningen er god og praktisk for dem som ønsker å holde sitt mobilnummer privat. Det å kun bruke PC når man ringer ut eller mottar samtaler er dessuten veldig tidsbesparende, forteller Skarprud.

Hun understreker at løsningen er spesielt bra for dem som håndterer sentralbord eller bruker telefonen mye i kundekontakt.

Deltar i pilotprosjekt

I dag har brukeren mulighet til å se alle innringere med fullt navn på mobiltelefonen, og akkurat denne funksjonen vil om kort tid være tilgjengelig i appen. Den vil også være tilgjengelig i nettleseren. Nina Skarprud deltar i et pilotprosjekt, og hun har bare gode erfaringer med å bruke PCén som jobbtelefon.

Nina Skarprud, bedriftsrådgiver i Mobit Helsfyr

Reduserer kostnader


Generelt, påpeker hun, sparer bedriften kostnader med å bruke «fasttelefoner» når PC konverteres til telefon.

– Bedriften sparer også tellerskritt siden PC-telefonen følger det som er satt opp i mobilabonnementet. I dag har de fleste all tale inkludert i prisen, sier hun.

Konseptet heter SKL -Teams og er utviklet av Telenor.  Før SKL – Teams kan tas i bruk må brukeren ha installert Microsoft 365. Dette er en enkel operasjon som din nærmeste Mobit-forhandler kan hjelpe til med.

Forenkler telefon-logistikken

Skarprud tror at jobbing fra hjemmekontor kommer til å fortsette i nokså stor skala, også etter at pandemien er over.
– Derfor er ikke dette bare et pandemi-tiltak, men et varig tiltak som forenkler telefon-logistikken. Samtidig må det innrømmes at pandemien har satt fart i mye av utviklingen som nå skjer,  sier hun.

keyboard_arrow_up