Gir ukrainere PCér i Levanger

Tannlegene Alstad i Levanger gir bort 15 PCér til de ukrainske flyktningene på det lokale mottaket. Bedriftsrådgiver Frode A. Bye i Mobit Levanger oppfordrer andre bedrifter til å gjøre det samme.


– Dette kom opp som tema da vi skulle erstatte eldre maskiner med nye. Maskinene er cirka fem år gamle og er fullt ut brukende til det formålet som flyktningene nå trenger, som å kommunisere med omverden og ikke minst familie og venner i Ukraina, sier Bye.

Internett og sosiale kanaler

Mobit Levanger rensket maskinene for data og klargjorde dem for bruk. Det er nemlig to ting som er viktig for de ukrainske flyktingene; PC og tilgang til internett. Bye forklarer hvorfor:
– Det er ikke mulig å ringe til Ukraina, og derfor blir PCér og internett det kanskje det viktigste og mest effektive kommunikasjonsmiddelet akkurat nå, sier han.

(fortsetter under bildet)

Det var glede da Tannlegene Alstad og Mobit overrakte PCér til ukrainerne som har ankommet Levanger

 

Bye synes det er fantastisk at Tannlegene Alstad donerer de eldre maskinene og han oppfordrer andre bedrifter som fornyer dataparken til å gjøre det samme.

Stort behov

– Det er et stort behov blant flyktningene. Det er 57 personer på det lokale mottaket i Levanger. Men det er flere mottak i Norge, og kan vi alle bidra til å avhjelpe situasjonen gjør vi det enklere for dem som nå er på flukt, sier Bye.

Ukrainere som ankommer Norge har et stort behov for å følge med på nyheter fra hjemlandet og også holde kontakten med omverden gjennom sosiale kanaler som Facebook, Telegram, Twitter og Instagram.

Inspirerende

Daglig leder i Tannlegene Alstad, Miriam Alstad-Valheim, er glad for at PCéne kan gjenbrukes hos noen som virkelig trenger det.

– Dette er jo maskiner som er mer enn god nok til det formålet som er tiltenkt. Utstyret ble veldig godt mottatt blant dem som har kommet til Levanger,  og det er motiverende, sier hun.

I Levanger er det  Nordic Mission Norge som tar i mot i flyktningene fra Ukraina.

 

keyboard_arrow_up