Slik får du møterommet til å funke

Hvem kjenner ikke igjen møtet som startet en halvtime for sent på grunn av mystiske problemer med kamera, mikrofoner og innlogginger? En god møteromsløsning er avhengig av at flere elementer er på plass. Utfordring er ofte å finne ut hvor skoen trykker, da problemene ofte oppleves like uavhengig av hvor feilen befinner seg.

Velg riktig utstyr til ditt behov

Laptopen er en god alt-i-én løsning som sjeldent skaper bugs. Akilleshælen til rimeligere laptoper er ofte kamera eller mikrofoner som leverer skuffende resultater, noe som fort fører til innkjøp av eksterne kamera og mikrofoner. Slike løsninger er også nødvendig for å fange flere deltakere i større rom da ikke hele ledergruppen får plass for foran en liten skjerm.

Problemer oppstår når det gås til innkjøp av utstyr som ikke spiller på lag med maskinen og annet utstyr. Vi anbefaler å være i dialog med din leverandør for å velge utstyret som gir den beste opplevelsen.

Bruk programvare som ikke skaper seg

Få ting er så irriterende som en knapp som ikke fungerer slik den skal. I mange tilfeller er maskinvaren på plass og burde fungere utmerket, men likevel skjer det ingenting. Det finnes mange løsninger for videokonferanser på markedet, både gratis og med store prislapper. Drømmen om “one size fits all” blir ofte knust av irriterende begrensninger.

Noen programmer er gode for internt bruk, men fungerer ikke eksternt. Vi anbefaler programmer du finner i Office 365 som Teams og Skype for å dekke dine behov. Da har du alt du trenger, både på og utenfor kontoret.

Sjekk at nettverket er tilstrekkelig

En gjenganger er at møtet er i gang og bilde og lyd er noenlunde på plass. Men fungerer det bra nok? Hakking og fryste bilder, lyd som kommer og går, eller en forsinkelse som føles som en evighet – kanskje blir du bare møtt av et ikon som snurrer for harde livet?

I slike tilfeller er det nettverket som er flaskehalsen, og vi anbefaler en enkel gjennomgang for å komme til bunns i problemet.

Er du lei av møteromsløsninger som ikke funker?

Vi i Mobit hjelper deg med å luke ut problemer og finne løsningene som fungerer best. Med over 140 forhandlere er vi godt kjent med digitale møterom, og sammen kan vi hjelpe deg mot knirkefrie møter.

Vinn ny skjerm til møterommet til en verdi av NOK 10.000! Klikk her for å ta møteromssjekken

keyboard_arrow_up