Korona-trøkk på lokale møterom

Mobil og IT-forhandleren Mobit Follo opplever stor etterspørsel etter møteromsutstyr hos lokale bedrifter. Bedriften har nettopp ferdigstilt 26 møterom hos Canon Norge.


– Fra mars og frem til i dag har det vært helt vilt. Vi har mer enn doblet omsetningen på tjenester og produkter til hjemmekontor og møterom, sier bedriftsrådgiver Henning Frafjord Pedersen i 3D-Bedrift, som er en del av den nasjonale Mobit-kjeden.

Var nedprioritert

Pedersen merker ikke bare økt etterspørsel, men også en helt annen tilnærming hos kundene.

– Det tradisjonelle møterommet blir erstattet med en helt annen kvalitet enn før. Kundene krever kvalitet i lyd og bilde, og møterommene blir å regne som studioer med direkte TV-sendinger. Det digitale møterommet var inntil mars i år nedprioritert sammenlignet med responsen vi nå opplever, sier Pedersen. Tilbakemeldingene fra kolleger andre steder i landet har samme beskrivelse; møterommene prioriteres som aldri før.

Blitt gammeldags

– Ingen vil ha hul og monoton lyd, eller pixlelerte bilder på skjermen. Det er over natten blitt gammeldags, sier han. I tillegg har det vært stor økning på opplæring og leveranser på tjenesten Teams fra Microsoft.

Mobit Follo ferdigstiller i disse dager et anbud som ligger på rundt en million kroner.

– Anbudet er bare et av mange eksempler på hvor høyt digitale møterom er kommet på dagsorden. Denne tendensen vil sannsynligvis forsterkes ettersom smitten igjen har begynt å spre seg i samfunnet, sier han.

Har din bedrift behov for å oppgradere møterom eller trenger utstyr til hjemmekontor finner du god hjelp hos din lokale Mobit-forhandler

keyboard_arrow_up