God respons på skjerm-vegg

– Stadig flere medlemmer på treningssenteret bruker den nye skjerm-veggen til trening. Responsen er veldig god, sier daglig leder Anders Viken i Spenst i Halden.


Spenst i Halden har fått bygget en skjerm på 217’’ i en av salene. Den måler tett inntil 5x3m. Treningssenteret kan stolt skryte på seg den største skjermen i Halden og omegn.

– Slike skjermer kan bygges i alle former og fasonger, sier Håkon Ørum Jonassen.

Spre gode opplevelser

Håkon Ørum Jonassen, markedsansvarlig hos Mobit-forhandleren Datatjenesten, syder av entusiasme når han snakker om skjermveggen til Spenst. Det gjør også Anders Viken, daglig leder i Spenst. Han har en klar filosofi for alltid holde humøret og inspirasjonen på topp hos kundene:

– Spenst tilbyr flere ulike konsepter, vi har tre avdelinger i Halden og tilbyr trening som passer for alle. Det handler like mye om å spre gode opplevelser, sier han, og fortsetter:

Vil gi det beste tilbudet

– Vi ønsker å gi medlemmene det beste tilbudet, og vi bruker mye av de midlene vi tjener til å utvikle nye fasiliteter. Vi pusser opp og vi vedlikeholder.  Slår vi oss til ro, og ikke bryr oss om utvikling, mister vi både kunder og troverdighet.

Håkon Ørum Jonassen, markedsansvarlig i Mobit-forhandleren Datatjenesten

 

– Da Anders ringte, tente jeg veldig på ideen om å lage et digitalt treningsrom, sier Ørum Jonassen.

– Jeg spurte hva vi burde gå for, og hadde egentlig håpet på en projektorvariant, svarer Anders Viken.

Utfordringer

All den tid det er en flerbrukssal, var det mange hensyn å ta. I taket er det montert slynger for slyngetrening, og med potensielt mange mennesker i rommet, vil menneskene kaste skygge på lerretet ved bruk av projektor.

– Derfor skisserte vi en annen løsning der vi gikk for moderne teknologi, og heller blåste opp en enorm skjerm på veggen i stedet, humrer Ørum Jonassen.

Daglig leder Anders Viken på Spenst i Halden er fornøyd med storskjermen

 

Anders Viken er like lattermildt over konklusjonen:

– Vi fant raskt ut at når vi først gjør det, gjør vi det ordentlig, og da er skjerm en mye bedre løsning enn en variant med projektor.

Modulbasert

Og skulle det være feil eller andre uheldige omstendigheter på skjermen, kan disse enkelt byttes ut, fordi hele løsningen er modulbasert.

– Dermed blir det ingen nedetid, fastslår Ørum Jonassen.

Skulle noe gå feil, kan det vippes ut magnetiske fliser i skjermen og erstatte disse uten nedetid. En annen fordel med skjermer med god lysstyrke og kontrast er at dagslyset har minimal innvirkning. En kostbar projektorløsning kunne taklet utfordringene, men skyggene vil fremdeles være en ulempe i rommet og levetiden til en LED-skjerm er lenger enn tilsvarende  projektor.

WOW-følelse

Nå er treningssalen, som tidligere kun ble brukt ved instruktørtimer, blitt et «tiltrekkende» lokale for Spenst. Skjermen er berikende i fysiske saltimer med instruktør, såvel som ved digital trening on-demand. Det kan for eksempel være et beroligende bilde der du sitter i regnskogen under Yoga-timen. Og ved digital trening, glemmer man fort at menneskene på skjermen ikke er i samme rom.

– Når du entrer salen gir det en umiddelbar WOW-følelse, lover Ørum Jonassen.

Anders Viken legger ikke skjul på at Spenst har mye tillit til den lokale Mobit-forhandleren:

– Vi har samarbeidet gjennom mange år;  vi ønsker- og Datatjenesten leverer, og det fungerer utmerket. Nå har vi fått en fantastisk stor og god skjerm og vi får frem den kvaliteten vi i Spenst skal assosieres med.

Skjermer i andre former og fasonger

Ørum Jonassen håper andre bedrifter lar seg inspirere av Spenst, og han fremhever med styrke at skjermer kan bygges i andre former og formater.

– Skjermene kan til og med bygges rundt hjørner, sier han.

– Vi synes det er moro å synliggjøre bredden i det vi leverer utover tradisjonelt utstyr og serverparken vi leverer i skyen. Og det er selvfølgelig alltid en fordel å ha Mobit i ryggen, sier Ørum Jonassen.

keyboard_arrow_up