Mobit satser på humor

Komikeren Nils-Ingar «Nilsi» Aadne skal det neste året holde forestillinger over hele landet. Mobit, sammen med Nortel, blir en viktig sponsor for at forestillingene når ut til flest mulig.

– Jeg gleder meg til å ha med Mobit når jeg er på turné med forestillingen. Vi deler ønsket om å møte publikum landet rundt, sier Nils-Ingar Aadne.

Folk vil inn i salene

– Vi trenger å bli underholdt og ikke minst være publikummere igjen. Derfor skal vi bidra til at det blir flest mulig forestillinger, sier Mobit-sjef Trond Voll, og fortsetter:
– Kulturlivet generelt trenger å komme i gang. Kunstnere vil opp på scenen, og folk vil inn i salene der kulturen utfolder seg.

Mobit-sjef Trond Voll satser på humor og alvor

Det er første gang Mobit går inn som kultur-sponsor. Det er flere grunner til at akkurat Aadne ble en kulturell samarbeidspartner.

Leverandør av latter (og alvor)

Voll understreker at Aadne først og fremst er svært morsom og en solid leverandør av latter. Samtidig har komikeren vært nærværende når livet er bekmørkt og blytungt, preget av smerte og lidelse fremfor lyst og lykke.

Døde av hjertestans

For tre år siden døde samboeren Ida Eide av hjertestans under et mosjonsløp på Jessheim. Overskriften på forestillingen «Da var det oss» kombinerer derfor både humor og tragedie.

Forestillingen handler om å være helt i knestående, men finne glede og inspirasjon til å forsette. Komikeren raljerer dessuten over hverdagslige småting som gjør folk forbanna, snakker om robotstøvsugere, og pandemien slipper heller ikke unna.

Smil og ettertanke

–  Konteksten i showet får frem både smil og ettertanke. Når vi er sponsor har vi også en ambisjon om at flest mulig av våre egne medarbeidere og samarbeidspartnere skal få med seg showet. Dette kan også være et utgangspunkt for at vi innleder samarbeid med flere utøvere i kulturbransjen, sier Voll.

Sammen med andre av Idas nærmeste etablerte Aadne i 2018 Ida Eides Minnefond. Hensikten er å øke kunnskapen om livreddende førstehjelp i norsk bredde- og toppidrett.

 

keyboard_arrow_up