Mobits scenekunstner fyller 70

Han kalles bare Hauken og strør om seg med glede og inspirasjon. I dag fyller Hauken 70 år.– Hauken er en fin, raus og kunnskapsrik medarbeider, sier Mobit-sjef Trond Voll.

Hauken heter egentlig Eivind Henning Haukås, men det er det kanskje ikke alle som vet, selv blant de mange hundre medarbeiderne i Mobit. Han gjorde ikke noe spesielt av 67 års dagen for tre år siden. Hauken bare fortsatte som før.

Mobit Akademiet

Hauken sine kunder er hans egne kolleger. Haukens oppgave gjennom en årrekke har nettopp vært å inspirere og tilføre kunnskap ute hos forhandlerne. Hauken arrangerer morsomme kurs og seminarer gjennom Mobit Akademiet, en arna for kompetanseutvikling som han virkelig brenner for.

Den formelle stillingen til Hauken er regionssjef med ansvar langs kysten fra sør til nord.

Haukedansen

På Mobit-samlingene – foran flere hundre kolleger, leverandører og samarbeidspartnere –  entrer gjerne Hauken scenen som om han skulle være en erfaren standup-komiker. Hauken byr på gode historier og svinger beina lett og koordinert og kombinerer ekstrem preformance med kunnskap. Internt er Haukens scenekunst  kjent som Haukedansen.

Hauken er kjent for sine stunt på scenen

Entusiastisk skjevdeling

Som tilskuer spør man seg om naturen gjør seg skyldig i entusiastisk skjevdeling.  Kanskje det høres ut som en klisjé, men Hauken ser faktisk ingen problemer – bare løsninger. Hos Hauken er alle fartshumper helt og holdent paddeflate.

Lodve Sollied – regionsjef på Østlandet – møtte Hauken første gang på 1990-tallet som konkurrent. I mer enn ti år har de vært gode kolleger.

«Sølvrevene»

– Hauken er er både en engasjert og humørfylt kollega med masse erfaring, sier Sollid. Internt i Mobit går duoen under kallenavnet «Sølvrevene». Kanskje er gråheten, eller det sølvaktige, et tegn på at begge har vært ute en vinternatt før. Det «grå håret i rommet» skal aldri undervurderes.

Spiller andre gode

– Hauken er breial i målet, men ingen breial bergenser. Det har vært en sann glede å jobbe med Hauken fordi han også er en god lagspiller og det handler alltid om å spille andre gode, fortsetter Sollied.

Etterlater et tomrom

Ole Terje Strøm i Mobit Åsen i Stavanger sier smilende og ganske enkelt: Hauken er sprek til å være så gammel…

– Hauken har en stå-på-vilje som jeg beundrer. Han er akkurat like mye selger nå som for 20 år siden. Når Hauken går av vil han etterlate seg et tomrom, sier Strøm.

Ved Mobit i Ålesund oppsummeres Hauken på følgende måte:
– Alltid blid, alltid imøtekommende, fastslår daglig leder Bjørn Espen Drabløs.

Religiøst

I Kristiansand, i Mobit Sørlandsparken, tar Rolf-Martin Nygård i bruk religiøse analogier. Han har kjent Hauken i rundt 25 år og særlig godt de siste årene.

– Hauken er pastoren vår og når han entrer scenen på kjedesamlinger er det rene vekkelsesmøtet. Han er en av kjedens fremste motivatorer med enorm kapasitet og erfaring, sier Nygård og fortsetter:
– Vi snakker om et fyrtårn. Et fyrtårn i særklasse. Og Hauken behersker det morsomme og uhøytidelige uten at det blir kleint. Hauken er det nærmeste man kommer en mobil religion.

Hans Jacob Sortland, som leder Mobit Åsane i Bergen, sier det slik:
– Hauken er en kruttønne av engasjement, og en kollega som virkelig ikke er redd for å by på seg selv.

Mobit GRATULERER på vegne av alle forhandlerne i Norge Hauken med den store dagen. 

 

 

 

keyboard_arrow_up