Mobit passerte 2 milliarder

Mobit passerte en omsetning på to milliarder kroner i 2018. Det er rekord.
Det er en økning på 400 millioner kroner fra 2017.

Nye forhandlere

Fra januar i fjor kom flere forhandlere fra Telehuset over til Telering. I desember byttet Telering navn til Mobit, som er landets største fagkjede innen tele og IT.

– Vi hadde en ambisjon om å nå to milliarder kroner. Vi har en sterk og synkronisert organisasjon med 144 forhandlere over hele landet. Den lokale tilstedeværelsen er strategisk viktig. Vi skal være der bedriftene er,  sier administrerende direktør Trond Voll.

Microsoft og Apple

Størst vekst hadde Mobit på tjenester fra Microsoft med en økning på rundt 30 prosent. Hovedkonseptet i denne tjenesten er Office 365, som har vist seg å være svært ettertraktet hos små og mellomstore bedrifter. Apple-produkter hadde en økning på 13 prosent.

I tillegg var Mobit den største distribusjonskanalen for Samsung i det norske bedriftsmarkedet gjennom fjoråret. Innen mobiltelefoner er det iPhone og Samsung som helt suverent er størst, mens Huawei beholder tredjeplassen, som i 2017. På datasiden er Lenovo og HP sterke merkenavn.

I skyen

Voll merker at det blant norske bedrifter er en sterk trend om å migrere over på det han omtaler som tredje generasjons IT plattform – altså tilrettelegge for at alt av programmer og informasjon kan lagres på eksterne servere, eller mer populært oppe i «skyen».
– Denne trenden vil bare vokse seg større utover i 2019, sier Voll.

keyboard_arrow_up