Nytt Mobit Bedriftssenter i Sørlandsparken

I mars tok flammene butikken til Mobit-forhandleren i Sørlandsparken, og ut av asken trer nå et helt nytt og moderne bedriftssenter. – Vi er veldig tilfredse med det nye bedriftssenteret, forteller daglig leder Rolf-Martin Nygård.


Lørdag 21. mars var det imidlertid bunnløs fortvilelse som preget Mobit Sørlandsparken. Elmopeden som stod som et muntert innslag i utstillingen selvantente. Brannen påførte lokalet enorme skader.

Det nye bedriftssenteret i Sørlandsparken er blitt romsligere

Investerte i nytt bedriftssenter

– Det stod praktisk talt bare igjen et skall etter brannen, minnes Nygård.
Men fortvilelsen fikk aldri overtaket. Sammen med partner Trond Kvale besluttet han å investere enda mer i virksomheten og bygge det mest moderne bedriftssenteret i byen. Med seg fikk de interiørarkitekt Helene Kring Pedersen.  Hun tegnet en helt ny look med et mer leverende bedriftssenter med møterom, showrom og butikk som innbyr til småprat og mingling. De siste dagene har Mobit Sørlandsparken markert at gjenoppbyggingen er over med en Grand Opening.

Det er bygget møterom som viser den mest moderne konferanseteknologien

Øker satsingen på IT

– Alt er totalt forandret. Vi har bygget en fremtidsrettet arena som inviterer kunder til å komme innom, og vi er overbevist om at bedriftssenteret har potensial til å gi videre vekst, sier Nygård.

Om knappe to år feirer Nygård 30 år i bransjen, og kan derfor bedre enn de fleste historien om den teknologiske revolusjonen. Han påpeker at Mobit Sørlandsparken de neste årene har ambisjoner om å øke IT-satsingen ytterligere. 30 prosent av omsetningen har til nå kommet gjennom IT-leveranser.

Utstillingen skal bidra til at kundene kommer enda nærmere produkter og tjenester, få en mest mulig reell opplevelse

Puljer på 20 personer

– Innredningen og utformingen av det nye bedriftssenteret har betydelige innslag av IT, fordi dette er tjenester vi vil markere enda sterkere. Mobil og IT henger tett sammen, sier Nygård.
Nyåpningen har vært markert med salgsutstillinger, presentasjoner og underholdning. Leverandører innen både mobil og IT har deltatt med engasjerende innslag, og kunder har blitt invitert i puljer på 20 personer for å opprettholde gode smittevernstiltak.

STOLTE: Trond Kvale, Ina Gabrielsen og Rolf-Martin Nygård utenfor det nye bedriftssenteret

Miljø og gjenvinning

Nygård roser dessuten arkitekten for løsningene hun valgte. Interiøret skal speile fremtid, og senteret er utsmykket med farger og innslag fra den lekende Mobit-profilen.
– Arkitekten har vektlagt miljø og gjenvinning i valg av materialer. Interiøret uttrykker at vi tar disse aspektene på alvor. Vi merker at kundene også er opptatt av dette,  føyer Nygård til.

Miljøfyrtårn

Mobit Sørlandsparken har allerede 16 kildesorteringspunkter i samarbeid med Retura, samt pusher leverandørene til å transportere varer i bulk fremfor enkeltheter med mye unødvendig innpakning. Det er allerede i gang en sertifisering for å få bedriften godkjent som Miljøfyrtårn.

Sørlandsparken er et næringsområde ti minutters kjøretur fra Kristiansand sentrum. Ifølge Nygård vurderte verken han eller Kvale å flytte virksomheten fra Sørlandsparken.
– Beliggenheten er veldig god og herfra  betjener vi bedrifter også fra andre sørlandskommuner. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Nygård.

Mobit har en leken profil, og det skal også gjenspeiles i de nye lokalene

 

Alle foto: Trond Voll

 

keyboard_arrow_up