Paal med apetitt på Mobit

Mobit Åsane selges til en annen Mobit-forhandler, men gründer Hans Jacob Sortland blir med på reisen videre.


Kjøper er Damsgård Digital som fra før er med i Mobit-kjeden.

Blir med videre

– Heldigvis blir Hans Jacob med videre i den nye satsingen, men i en mer fleksibel og friere rolle som bedriftsrådgiver og litt the grand old man, sier Paal P. Vaage, daglig leder i Damsgård Digital.

Vaage har klare ambisjoner, og disse ambisjonene strekker seg foreløpig fram til 2034. Da er målet å passere 100 millioner kroner i omsetning mot dagens samlete omsetning på 24 millioner kroner.

– Denne ambisjonen kan bare innfris om vi alltid leverer kvalitet, sier Vaage

Hans Jacob Sortland blir med på den nye reisen

 

Åsane – et godt utgangspunkt

Den lidenskapelige gründeren betrakter Åsane som et spennende utgangspunkt, fordi bydelen har et stort antall av varierte bedrifter. Vaage har imidlertid større appetitt og tar i bruk bredere kart enn bydelskartet. Mobit Åsane har i mange år nemlig betjent kunder også i andre deler av landet.

(fortsetter under bildet)

Paal P. Vaage, Damsgård Digital

 

– Når vi tilhører en nasjonal kjede er det er ingen begrensninger på hvem vi kan betjene, spesielt innenfor det såkalte SMB-markedet. Åsane blir derfor et godt utgangspunkt for både utvikle og utvide satsingen, sier Vaage.

Han følger dermed oppskriften til Hans Jacob Sortland som alltid har sett muligheter uavhengig av geografi.

Hjerte også for de små bedriftene

Paal P. Vaage er som Sortland kjent for å ha et like stort hjerte for mindre bedrifter som større bedrifter. Han gir skobutikken på kjøpesenteret og pølseboden på hjørnet like mye oppmerksomhet og omsorg som den børsnoterte kunden.

 

Paal P. Vaage, Fredrik Heggland, Jannicke Thomsen og Simon Aldal Sætre

 

– Vi er positiv nerdete når det gjelder telefoni, IT og digitalisering. Det finnes ikke en eneste bedrift i Norge som er for liten til å ha behov for en mobiltelefon, en datamaskin eller å være en del av digitaliseringen, forklarer Vaage.

Fart, ryddighet og kompetanse

Hans Jacob Sortland og kollegene ved Mobit Åsane er fornøyd med at bedriften nå skal ledes av Vaage og Damsgård Digital.

– Jeg setter veldig stor pris på at Paal ville overta virksomheten og ikke minst videreutvikle og tilføre kompetanse og produktgrupper som Mobit Åsane ikke har i dag, sier Sortland, og legger til:

– Vi får med oss nye kolleger som representerer fart, ryddighet og kompetanse. Det er også grunnen til at jeg vil være med videre som bedriftsrådgiver. Jeg har jobbet med dette i 40 år, og jeg har alltid likt jobben min som rådgiver, forklarer Sortland. Vaage er helt enig:

– Vi blir sterkere sammen, samler mye kompetanse, og gjør det enklere for bedrifter å handle hos oss.

Overfører kunder til Mobit

Vaage ser for seg at kundene i Damsgård Digital etterhvert konverteres inn i Mobit, rett og slett fordi Mobit har bedre systemer og mer konkurransedyktige priser på produktene.

– Vi er allerede i gang, og vi har alle forutsetninger for at dette blir bra, avslutter Vaage.

 

keyboard_arrow_up