Papirløs transport med Samsung Knox

I samarbeid med Samsung og Litra Gass har Mobit Åsane utviklet og installert en digital plattform i 85 tunge kjøretøyer.


Plattformen baserer seg på tjenesten Samsung Knox og er en plattform som effektiviserer logistikken av gass og propan hos Litra Gass.

Design og oppsett

Mobit Åsane jobbet tett med Litra Gass og Samsung for å få frem de funksjoner som var viktig for at systemene skulle fungere optimalt.

Hans Jacob Sortland, Mobit Åsane

 

– Vi tok hånd om design og oppsett med logo på nettbrettene, og også installeringen, sier daglig leder Hans Jacob Sortland i  Mobit Åsane, og fortsetter:

– Siden nettbrettene er låst til bare benyttes til de arbeidsoppgaver sjåførene har, og i tillegg har en klar bedriftsprofil, gjør dette nettbrettene mindre interessant med tanke på tyverier.

Papirløst

Sjåførene har hver sitt nettbrett som IT-avdelingen i Litra Gass administrerer og oppdaterer. IT-ansvarlig Jan Vidar Saue forteller at Samsung Knox har digitalisert det som tidligere var analoge prosedyrer som krevde mye manuell ekspedering.

– I begynnelsen var det mange spørsmål, men inntrykket er at sjåførene er veldig fornøyd med Samsung Knox. Løsningen fungerer, sier Saue.

Med overgangen til Samsung Knox, som er et administrasjonsverktøy, fikk også Litra Gass flere funksjoner i den digitale plattformen. Løsningen har gjort transporten nesten helt papirløs fordi det meste av dokumenter finnes i appene i nettbrettet.

Kompatibel med andre løsninger

– Vi har installert et utvalg av nødvendige apper. Disse appene er like på alle nettbrettene, og appene kan ikke av-installeres, opplyser Saue.

I tillegg har samtlige nettbrett den samme forsiden. Operativsystemet og sikkerhetsløsningene oppdateres i sanntid fra hovedkontoret. Samsung Knox er dessuten kompatibel med løsninger som flåtestyring, informasjon om kjøre -og hviletider og kartinformasjon, for å nevne noen funksjoner.

– Alt som tidligere krevde papirer er nå konvertert til digitale dokumenter. Samsung Knox er en løsning som er svært kostnadseffektiv, sier Saue.

 

 

keyboard_arrow_up