Printersalget til værs

Etterspørselen etter printere og webkamera har skutt i været etter at flere byer krever obligatorisk hjemmekontor. 


Mobit-kjeden med 120 forhandlere har i oktober registrert en økning i printersalget på 140 prosent og en vekst i webkamera på 150 prosent.
– Etterspørselen er helt klart pandemidrevet, sier IT-salgssjef Jørn Jamissen i Mobit.

Printere og webkamera

Inntil oktober var økningen i printersalget åtte prosent mens webkamera hittil i år har en vekst på hele 270 prosent.

– Mest overrasket er vi over interessen for printere. Den så vi ikke komme, og etterspørselen steg ikke da landet stengte ned i mars, sier Jamissen.
Han forklarer økningen med at hjemmearbeidende rett og slett vil ha samme printkvalitet som de vanligvis får på jobb. Interessen for printere oppfatter Jamissen som et tegn på at folk tror hjemmetilværelsen blir langvarig.

«Image-bygger»

– Det er periodevis tørke på både printere og webkamera, og vi må hele tiden sette i gang tiltak slik at vi har tilgang til disse produktene, sier han.
Pandemien har dessuten resultert i at bedrifter har investert betydelig mer i digitale møteromsløsninger enn ellers. Bare i oktober er veksten på dette feltet 420 prosent. Jamissen ser på webkamera og kvalitetslyd som en form for  «imagebygger» når en stor andel av ansatte har hjemmekontor.

Lyd og bilde – den nye uniformen

– Etterspørselen kan ikke tolkes på annen måte enn at det er en forventning fra omgivelsene om at det skal være kvalitet på lyd og bilde når man representerer en virksomhet, også om dette skjer fra hjemmekontoret. Lyd og bilde er den nye uniformen, sier Jamissen.
Salgssjefen tror dessuten at veksten i etterspørselen etter printere vil vedvare, i alle fall ut året.

Trenger du printer, webkamera eller andre digitale løsninger for å perfeksjonere ditt hjemmekontor kan du ta kontakt med din nærmeste Mobit-forhandler

keyboard_arrow_up