Pysj eller dress på Teams?

Japanske AOKI har introdusert pysj designet som en dress til bruk i digitale møter fra hjemmekontoret. Hvordan bør vi kle oss før det digitale møtet i en tid med høy pysj-faktor og sovehår?NRK meldte nylig at salget av dresser stuper på grunn av hjemmekontor. Mobits egne moteguruer, salgs- og markedsdirektør Rolf Paulsen og Brand Manager Mariel Solsvik, er ikke tilhengere av typisk hjemme-bekledning i digitale møter.

Hengende i skapet

De tradisjonelle, og kanskje uniformerte jobbantrekkene har blitt hengende mye i skapet siden mars i fjor. Klesbutikker over hele Norge merker godt at «dresscode» er satt på vent. Mariel Solsvik bruker selv mye tid på hjemmekontoret, men er likevel opptatt av å skille mellom jobb og hjem og bekledning i digitale møter.

Mariel Solsvik, Brand Manager i Mobit

 

– Det er naturlig at klesfaktoren tones ned på hjemmekontoret. Det hadde virket rart om jeg brukte kjole eller kombinasjonen blazer og bluse i digitale møter som i tillegg viser hjemlige omgivelser. En bluse går fint, men blazeren lar jeg ligge, smiler hun.

– Styr unna kose-klær

– Det vi forbinder med kose-klær bør man styre unna i videomøter. I jobben har jeg en rolle som naturlig nok avviker fra den jeg er hjemme, og det er viktig å finne balansepunktet for å skille jobb og hjem, sier hun videre.
Kollega Rolf Paulsen forstår at det kan være krevende å velge riktige plagg fra klesskapet.

Pysj og sovehår

– Jeg er enig med Mariel i at kleskoden bør tones noe ned på hjemmekontoret. Pysj og sovehår er ingen vinneroppskrift i digitale møter. Jeg forventer at de jeg møter på Teams har en anstendig bekledning som opprettholder et skille mellom jobben og det helt private. En strøken skjorte gjør denne jobben i alle sammenhenger. Slips og dressjakke blir i overkant unaturlig i denne konteksten,  sier han.

Rolf Paulsen, Salgs- og markedsdirektør i Mobit

Vis minst mulig av hjemmet

Begge er dessuten samstemte i at minst mulig fra hjemmet bør tas med i videomøter.

– En enkel vegg støyer mye mindre enn om det vises mye interiør. Det er fint at folk er stolte av hjemmene sine, men smak og interiør er veldig forskjellig, og det er dumt om den du har videomøte med ikke får med seg innholdet, fordi hun eller han er mer opptatt av å gremme seg over innredningen din, sier Solsvik.

Pajama Suits

– Når jeg deltar i digitale møter er jeg mer interessert i å vise meg selv som deltaker fremfor å fokusere på hvordan jeg bor, svarer Paulsen.

Pysj eller dress? Begge deler, ifølge japanske AOKI

 

For de som fremdeles sliter med bekledningen kan kanskje den japanske produsenten AOKI være til hjelp. Konfeksjonsfabrikken har nemlig utviklet pysj-dressen (Pajama Suits), altså like myk som en pysj og samtidig streng og formell som en dress.

– Det viktigste er å skille mellom jobb og privatliv, altså ikke for elegant eller kosete. Et stelt hår er kanskje det aller viktigste i en tid der klær er vesentlig nedskalert, smiler Solsvik.

Trenger du noe til hjemmekontoret? Gjør digitale møter bedre med Microsoft Teams. Vi har alt du trenger til hjemmekontoret, både software og hardware.

Ta direkte kontakt med din nærmeste Mobit-forhandler

keyboard_arrow_up