Robert feirer 30 år i Kongsberg

Robert Holtungen startet databutikken da nesten ingen hadde data i 1990. I løpet av disse 30 årene har han omsatt for drøyt 600 millioner kroner og deltatt i en revolusjon som har vært med å forme innbyggerne til digitale mennesker.


– Utviklingen har vært helt ellevill. Da vi etablerte virksomheten for 30 år siden var det i virkelig gamle dager når vi sammenligner med teknologien vi har i dag. Vi bygget datamaskiner til lokale bedrifter, samt til studenter ved tekniske skoler, sier Robert Holtungen.

Lokal stemme

RH Data er fortsatt en selvstendig forhandler med lokalt eierskap, og også medlem av den nasjonale Mobit-kjeden som nettopp satser på lokal tilhørighet med 113 forhandlere. RH Data konkurrerer daglig mot internasjonale virksomheter og nettbutikker. Tross konkurransen har RH Data stått imot.

– Den lokale tilhøringen er fortsatt populær. Kundene setter pris på at vi er lokale, og det er alltid godt å få hjelp av en lokal stemme om det er kjøp eller uforutsette hendelser, sier Holtungen.

«Mobil-psykose»

I løpet av de første årene ble RH Data også en viktig forhandler av mobiltelefoner. Han husker godt når både bedrifter og forbrukere havnet i en kollektiv  «mobil-psykose».
Midt i sentrum av Kongsberg driver Holtungen butikken som fortsatt konsentrerer seg om mobil og IT. For noen år siden innlemmet Holtungen Mobildata og Apple-spesialisten i RH Data for å styrke kompetansen. Men først og fremst er han opptatt av at butikken skal være et lokalt servicesenter for data og telefoni, og samhandlingen mellom disse produktene.  Når han ser tilbake er det spesielt to ting han er rimelig stolt av:

Medarbeidere med lang ansiennitet

– At lokale bedrifter, også store virksomheter som Kongsberg Gruppen, Kongsberg kommune og Kongsberg Automotive, har benyttet oss i alle år. I tillegg har jeg medarbeidere som har jobbet her lenge, og da mener jeg virkelig lenge. Godt arbeidsmiljø er viktig, sier Holtungen.

Skrur vi tiden tilbake til 1990 skjedde det meste på gamlemåten. Holtungen kjøpte deler og monterte datamaskiner. Det ble dessuten mange kjøreturer til Rask Engros i Lier for å sikre nødvendig utstyr. Med økende interesse for data ble den lokale bedriften etterhvert en viktig distributør av masseproduserte datamaskiner fra HP.

Satser videre

– Hjemme-PC var helt unormalt  på den tiden. Heldigvis satset jeg i en bransje som etterhvert opplevde enorm  etterspørsel. I dag klarer ikke folk seg uten PC og mobil. Den digitale revolusjonen har vært helt ekstrem, fortsetter gründeren. I løpet av 30 år har RH Data solgt data og mobil for svimlende 600 millioner kroner.
– Vi må bare fortsette å satse. Det viktigste er at vi har ettertraktede produkter, lokal kompetanse og fornøyde kunder, sier han.

Her kan du lese mer om Mobitforhandleren RH Data i  Kongsberg

Robert Holtungen trives i sentrum av Kongsberg
keyboard_arrow_up