Espen fikk røykdykkere til å hente serveren

Den erfarne Mobit-rådgiveren Esben Olsen fikk røykdykkere til å ta seg inn i det brennende bygget til kunden med et eneste formål: Hente ut serverskapet!

Dette er altså ikke en historie om røykdykkere som redder mennesker, mens om røykdykkere som tok seg inn i et overtent forretningsbygg og sikret juvelen i infrastrukturen – dataserverne.

Spontan

– Hva jeg tenkte? Det er et vanskelig spørsmål. Da jeg hørte om brannen kom tanken om å redde serverne spontant, sier IKT-rådgiver Esben Olsen hos Mobit Arendal. Han er en av de mest erfarne IKT-rådgiverne i Mobit med 32 års fartstid.

(fortsetter under bildet)

I dette bygget stod serveren som ble reddet ut

En natt tidlig i februar skjedde det: Hovedkontoret til Resolve tok fyr. Brannen oppsto om natten. Tidlig på morgenen, mens det ennå brant i bygningen, konstaterte ledelsen at ingen menneskeliv hadde vært i fare, og heldigvis – selv om det kunne ta lang tid – fantes det backup på datasystemene.

Backup = tidkrevende

Backup høres vel og bra ut, men sannheten er at å hente ut backup- informasjon kan være tidkrevende og svært kritisk når virksomheten er helt avhengig av at datasystemene fungerer. Spesielt når virksomheten er lokalisert på flere steder og all bestilling og samhandling skjer via datasystemene.

Inn i den brennende bygningen

– Mens det fortsatt brant foreslo datarådgiveren vår hos Mobit i Arendal at vi burde prøve å redde serverne, forteller driftssjef Egil Thorsen hos Resolve. Brannvesenets røykdykkere tok umiddelbart utfordringen og gikk inn i den brennende bygningen. Ikke lenge etter kom de ut med dataskapet. I dette tilfellet var dataserverne den skadde pasienten som ble fraktet ut i sikkerhet, og i hui og hast kjørt til Mobit og dataverstedet for øyeblikkelig behandling.

Akuttsituasjon

– Vi gikk straks i gang med å rengjøre serverne for sot. Vi stod i en akuttsituasjon,  renset viftene og etterhvert skjønte vi at serverne kunne reddes. Vi bruke to og en halv time på å få den til å virke, og dermed var datasystemene til Resolve oppe å gikk i våre lokaler tilgjengelig for de andre avdelingene, sier daglig leder Richard Larsen hos Mobit i Arendal. Han er strålende fornøyd med kollega Olsen som kom på den geniale og kreative ideen om å få røykdykkere til å sikre serverne. Resolve roser innsatsen til Mobit.

Roser initiativet

– Vi er heldige som har en samarbeidspartner som var så tett på, og i en kritisk situasjon foreslo en løsning. For hver time med nedetid blir vi forhindret i jobben, og tross backup ville den lange nedetiden rammet oss hardere og hardere time for time, sier Thorsen.

Røykdykkerne som tok seg inn i bygningen

Resolve opererer innenfor skadebegrensing og renhold, og har avdelinger i Risør, Arendal, Kristiansand, Porsgrunn, Skien, Tønsberg og Sandefjord og har rundt 130 medarbeidere.

keyboard_arrow_up