Skal forsyne sju kommuner med utstyr

Mobit-forhandleren IT-kom i Førde skal forsyne sju kommuner i Sogn og Fjordane med datautstyr og mobiltelefoner de neste fire årene.


Avtalen er på inntil 150 millioner kroner (eks mva) og strekker seg over en periode på fire år.

Dette skal leveres

Tilsammen fem tilbydere har fått anledning til å levere desktopper, bærbare maskiner, nettbrett, mobiltelefoner og utstyr som naturlig inngår i slike leveranser.

Mobit Førde skal håndtere enkeltbestillinger fra ansatte i de sju kommunene. Større bestillinger skal de fem tilbyderne konkurrere om. I evalueringen fra de sju kommunene står det blant annet at Mobit Førde «får god uttelling for punktene knyttet til fysisk butikk og får samlet sett best score».

Fysisk utvalg og rådgivning

– Lokal tilhørighet anser vi som en styrke, og det tror vi også medarbeiderne i de sju kommunene vil oppleve. Hos den lokale forhandleren kan den enkelte se det fysiske utvalget av produkter og i tillegg få rådgiving og støtte i butikken, sier daglig leder Daniel Levy i Mobit Førde.

Flere oppdragsgivere

Den lokale bedriften har i mange år levert tilsvarende produkter til Vestland Fylkeskommune.
Det er kommunene Sunnfjord, Solund, Hyllestad, Askvoll, Fjaler, Høyanger og Vik som er oppdragsgivere. danielI kontrakten med de sju kommunene er også opsjon på leveranser til kommunale virksomheter som Sunnfjord Utvikling og Vestland Revisjon.

Anerkjennelse

– Dette er en betydelig avtale. Vi opplever det naturligvis som en en anerkjennelse å bli valgt i et så betydelig anbud. Det er også en avtale som inspirerer fordi vi må være påkoblet i hele avtaleperioden. Det er nå den store jobben begynner, sier Levy.

Lokal kundestøtte

At den lokale tilstedeværelsen er viktig, fikk han demonstrert da Mobit Førde vant anbud med Vestland fylkeskommune. I en digitalisert verden er det svært mange som synes det er befriende deilig å komme innom den lokale forhandleren, og å ha tryggheten som fysisk lokal kundestøtte gir.

– Kundene har ofte spørsmål som ikke besvares fullt ut på en nettside, og man kan aldri forvente at alle utfordringer kan løses over telefon eller nett, sier Levy.

BILDE: Sondre Venås, John Blaalid, Geirmund Viken, Daniel Levy, Marius Hauge, Ole Ones

 

keyboard_arrow_up