Slik blir du kvitt musearmen

Senefester som overbelastes etter langvarig bruk foran skjermen ender gjerne i såkalt musearm og sykefravær. Det smerter både armen og bedriftsøkonomien.


Produktet Mousetrapper motvirker musearmen og dermed også sykefraværet.

Ensformige bevegelser

Musearm eller tennisalbue er slitasjeskader etter ensformige bevegelser foran skjermen. Mobit samarbeider med Mousetrapper nettopp for å gi bedrifter teknologiske hjelpemidler som motvirker slitasje.

– Vi er en betydelig leverandør av IT-produkter og da er det naturlig at vi også tilbyr ergonomiske hjelpemidler til våre kunder, sier salgsdirektør George Demir i Mobit.

Kvinner mest utsatt

Musearm gir smerter i armen og veien til sykefravær er derfor kort. Ifølge en undersøkelse fra Sifo i samarbeid med produsenten Mousetrapper har 57 prosent av databrukerne opplevd smerter i armen. Størsteparten av dem som opplever smerter er kvinner.

Mousetrapper Delta

 

På tross av høye tall er det bare 27 prosent som har forsøkt ergonomiske hjelpemidler som Mousetrapper.  Og kanskje like overraskende: Offentlige virksomheter bestiller i større grad slike hjelpemidler enn private bedrifter.

Fravær koster 3500 kroner dagen

For noen år siden fikk Sintef Helse i oppdrag fra NHO å regne ut hva en musearm koster i sykefravær for norske bedrifter. Sintef Helse havnet på cirka 3000 kroner dagen. Det betyr at sykefravær i skrivende stund i alle fall kan høynes til 3500 kroner dagen. Kostnadene reflekterer tapt produksjon, økt vikarbruk og mer overtid.

Mousetrapper har et fleksibelt utvalg

 

Det er med andre ord svært kostbart om skjermbruken resulterer i musearm eller tennisalbue.

God ergonomi på arbeidsplassen

Mousetrapper er et ergonomisk hjelpemiddel. For å unngå slitasjeskader og sykefravær må derfor både arbeidsgiver og arbeidstaker ta hensyn til hva som er god ergonomi på arbeidsplassen. Det finnes ulike alternativer for dem som opplever smerter, som styreplate (Advance 2.0) eller stang (Delta).

Overgangen – eller vanen – fra vanlig mus til Mousetrapper tar vanligvis tre til fire dager, ifølge Area Sales Manager Christine Tandberg i Mousetrapper.

Christine Tandberg, Area Sales Manager, Mousetrapper

Bedre arbeidsflyt

– Etter noen dager med innkjøring velger de fleste å fortsette. Fordi Mousetrapper forebygger, gir bedre arbeidsflyt og ansatte opplever at det jobbes mer effektivt, sier hun. Og kanskje det viktigste av alt: Plagene forsvinner. Med Mousetrapper blir arbeidsstillingen riktigere fordi armene får en mer sentrert posisjon til tastatur og skjerm.

For at bedrifter ikke skal investere i utstyr som ikke brukes har Mousetrapper lansert konseptet «Try & Buy». Det vil si at bedrifter kan teste Mousetrapper gratis i 14 dager med en valgfri Mousetrapper og eventuelt tilbehør.

Bærekraft

Mousetrapper produseres i Sverige, og det legges betydelig vekt på miljø og bærekraft i produktene. Tandberg forteller at klima og bærekraft ofte er tatt med når offentlige anbud lyses ut.

– Det er en forutsetning at vi ikke bare løser det ergonomiske behovet, men også kan synliggjøre hvordan vi arbeider med bærekraft i produktlinjen vår, sier hun.

 

 

 

 

keyboard_arrow_up