Støvsuger markedet etter hjemmeboom

Etterspørselen etter ekstra skjerm, webkamera og lydutstyr til hjemmekontor har skutt i været de siste dagene, og Mobit-kjeden støvsuger nå markedet etter tilgjengelig utstyr.


Mobit har mer enn 100 forhandlere over hele landet og merker presset spesielt rundt storbyer.

– Bransjen sliter med å levere til et sultent marked, og vi bruker alle tilgjengelige midler for å dekke etterspørselen,  sier salgs- og markedsdirektør Rolf Paulsen i Mobit.

(fortsetter under bildet)

Rolf Paulsen forklarer at det er enorm etterspørsel til hjemmekontor

 

250 prosent økning

Mobit registrerer en økning i salget  av hodesett på nær 250 prosent hittil i år. Innen webkamera har etterspørselen vært også vært eksplosiv. Tørken i levering har på mange måter blokkert for en historisk supervekst innenfor enkelte produkter. Paulsen merker dessuten at ansatte med hjemmekontor vil ha kvalitet på utstyret fremfor «billig hjemmeutstyr».

Ute av proposjoner

– Etterspørselen er ute av proposjoner. Den første bølgen kom da landet stengte ned i mars. Da var det hovedsakelig utstyr til hjemmekontor vi leverte. Da restriksjonene ble opphevet utpå våren fikk vi en bølge av henvendelser fra bedrifter som  oppgraderte de digitale møteplassene, forklarer Paulsen. Den siste bølgen er forårsaket av at byrådslederne Raymond Johansen i Oslo og Roger Valhammer i Bergen som nærmest krever hjemmekontor. Drammen har fulgt opp med tilsvarende.

Krever bedre standard

– Hjemmekontor er nå den nye normalen. Dette påvirker også etterspørselen fra omkringliggende kommuner. Perioden med hjemmekontor kan strekke seg gjennom hele november, kanskje også i desember, og da både ønsker og krever mange ansatte bedre standard på utstyret når boligen omgjøres til arbeidsplass, fortsetter Paulsen.

Hyllevare er blitt eksklusivt

Bestillinger knyttet til hjemmekontor er ekstra skjerm, hodesett og høytalere, ekstra mus og tastatur og webkamera.
– Disse produktene har gått fra å være standard hyllevare til å bli eksklusive fordi det er knapphet på tilgangen. I takt med presset har prisene også økt, sier Paulsen.

Trenger du oppgradering av hjemmekontoret er det bare å ta kontakt med din nærmeste Mobit-forhandler
 

keyboard_arrow_up