Tapte anbud – fikk likevel avtale

Alfred Berg Kapitalforvaltning gikk for en mobiloperatør som Mobit ikke har i sin portefølje. Mobit Helsfyr i Oslo sikret seg likevel en avtale som gir finanskonsernet full oversikt og kontroll på mobilkostnader.


– Vi så ingen grunn til å gi opp selv om vi ikke fikk operatøravtalen. Med tjenesten Mobit Control har kunden en plattform som er operatør-uavhengig og som generelt gir bedrifter enorme besparelser, sier bedriftsrådgiver Terje Jensen i Mobit Helsfyr.

Terje Jensen – Mobit Helsfyr

 

Sparer millioner

I stedet for å miste nattesøvnen identifiserte Jensen et behov hos Alfred Berg Kapitalforvaltning som innebærer oversikt over bedriftens mobilpark og rettferdig fordeling av utgifter knyttet til kjøp av mobiler og annet utstyr. Et eksempel på tjenesten er Multiconsult som en av de første virksomhetene som tok i bruk Mobit Control. Multiconsult estimerer at besparelsen er mange millioner kroner årlig.

Siste skrik = større andel

– Med denne løsningen kjøper vi oss fri fra administrasjon. Lommebok og mobil er tett sammensmeltet og denne løsningen gjør jobben med å fordele kostnader. De medarbeiderne som ønsker siste skrik innen mobiltelefoni må ta en større andel av kostnaden, sier finansdirektør Tore Nesbjørg i Alfred Berg Kapitalforvaltning. Han regner med at Mobit Control blir implementert i konsernet i løpet av første kvartal i år.

Større interesse for digitalisering

Ifølge Terje Jensen er Mobit Control en plattform som har forhåndsdefinert kostnadsfordelingen, og den skiller ut kjøp som er private. Den enkelte medarbeider kan dessuten følge sitt eget bruksmønster i denne løsningen.
– Vi merker at stadig flere bedrifter ønsker seg løsninger som digitaliserer fordelingen mellom bedrift og bruker. Alternativet er å gjøre dette arbeidet manuelt, noe som både er tidkrevende og kostbart, sier Jensen. Han sier videre at det er viktig å få frem mangfoldet i tjenester og produkter hos Mobit-forhandlerne, selv om et konkret tilbud eller anbud ikke når frem.

Har din bedrift utfordringer innen mobil eller IT – ta direkte kontakt med din nærmeste Mobit-forhandler

keyboard_arrow_up