Tar over kommunale IT-oppgaver

Mobit Levanger tar over IT-oppgaver som inntil nylig ble håndtert av Levanger kommune.


– Klart det er en anerkjennelse å bli valgt som samarbeidspartner, og også at vi overtar drift og support av IT som inntil nå har vært håndtert av kommunen , sier teknisk leder Frode Bye i Mobit Levanger.

IT – drift og support

Først leverte den lokale Mobit-forhandleren fiber, WiFi og 4G til Sør-innherrad Kirkelig Fellesråd med hovedkontor i Levanger i samarbeid med NTE Telekom. Fellesrådet dekker området Frosta-Verdal. I avtalen ligger det at Mobit Levanger har ansvar for drift og support i fortsettelsen. Samtidig arbeides det med Stiftelsen Falstadsenteret innenfor kommunikativ infrastruktur med fiber og Wifi.

Dekker flere IT-områder

Stiftelsen Falstadsenteret får dessuten drift og supportavtale som innebærer at Mobit leverer et fullskala IT-konsept kalt Mobit IT-tjenester, som blant annet inkluderer Microsoft 365, sikkerhet og backup for de ansatte. I avtalen om IT-support ligger det implisitt en fastpris pr bruker.

– Dette gjør det forutsigbart for kunden, påpeker Bye.

Stiftelsen Falstadsenteret ble etablert for 23 år siden som nasjonalt opplærings- og dokumentasjonssenter for krigens fangehistorie, humanitær folkerett og menneskerettigheter. Senteret har en omfattende museumssamling, bygget opp fra etableringen av Falstad museum i 1985.

Svært fornøyd

Mobit Levanger hadde flere møter med Stiftelsen Falstadsenteret.

– Vi skisserte løsninger som vi oppfattet som ønskelige, og jeg håper at også den lokale tilstedeværelsen har hatt betydning, sier Bye.

– Vi er svært fornøyde med å ha fått Mobit som vår nye IT-leverandør, sier direktør Øyvind Skogvold i Falstadsenteret, og fortsetter:
– For oss har det vært viktig å knytte til oss en partner som både er erfaren, fleksibel og serviceinnstilt. Det er vi trygge på at vi har funnet her og vi ser fram til det videre samarbeidet.

keyboard_arrow_up