Unngå å bli hacket med HP

I disse dager jobber flere hjemmefra enn aldri før – mange uten tilstrekkelige sikkerhetstiltak:

• Bedriftsnettverkets brannmur og anti-phishing-tiltak er ikke på plass når ansatte jobber hjemmefra.

• Routeren den ansatte har hjemme er sannsynligvis ikke sikret, og kan ha sikkerhetshull, da ingen monitorerer den jevnlig.

• Den ansatte bruker i større grad bedriftens PC til private formål som e-post, netthandel, sosiale medier og annet som øker risikoen for infisering av PC-en. Det kan også forekomme at de ansatte bruker sin private PC til jobboppgaver. Denne har ikke bedriftens sikkerhetsløsninger installert, blir ikke monitorert, og kan være infisert med malware etc.

Vi ser tre trender som er på fremmarsj i dagens klima:

• Flere arbeidsoppgaver utføres utenfor IT-avdelingens infrastruktur, og er dermed ikke under deres beskyttelse og kontroll. Klientenheten er ute på egenhånd, og kun så trygg som sikkerhetsfunksjonene bygget inn i maskinen. IT får heller ikke rullet ut oppdateringer og tettet sikkerhetshull like lett som de kunne innenfor intranettet.

• Sikkerhetsverktøy og tjenester for fjernarbeid kan bli overbelastet. De fleste slike løsninger er skalert for et begrenset antall brukere, og ikke hele bedriften på en gang, slik vi ser i dag. Dette kan føre til nedetid og usikker bruk, når pågangen er på det høyeste.

• Ufordringer knyttet til ansattes produktivitet er forventet å øke. Teknisk brukerstøtte har lenge blitt utført på avstand, men nå som flere jobber hjemmefra, øker behovet for hjelp, og IT-kostnadene øker tilsvarende.

Vil du vite hvordan du kan sikre deg og bedriften din? Unngå virusene i spillet over, og få tilsendt en sikkerhetssjekkliste laget av HP.

keyboard_arrow_up