Mus på kontoret!

Mus på kontoret!

Det er kanskje ikke så uventet at en mus på kontoret kan skape litt oppstyr. At musen i tillegg kan bedre arbeidsdagen og forebygge sykefravær er imidlertid litt mer spesielt. Men så var det også en datamus som var årsaken.

Det hele begynte med at Kristoffer fikk en RollerMouse på prøve i 14 dager. – Min mor har brukt rullemus i en årrekke, og jeg har hørt hvor fornøyd hun har vært. Musearmen hun var plaget med er en saga blott, og hun har ikke hatt problemer siden hun begynte å bruke den for rundt ti år siden, forteller han. – Så da vi fikk dette tilbudet, meldte jeg meg frivillig.

En RollerMouse er en såkalt sentrert mus, som gjør at du automatisk jobber mer ergonomisk riktig. Du slipper å holde underarmen og håndleddet i en unormal stilling.

Rift om musen

Kristoffer jobber med performance marketing og tilbringer mesteparten av dagen med å lage analyser og annonser på ulike sosiale medier. Han jobber mye foran skjermen, og har lenge hatt trøbbel med spenninger og verk fra skulderen og ned i armen. – Med RollerMouse jobber jeg mye mer avslappet og har nok blitt helt avhengig av den nye musen. Men siden jeg var så fornøyd var det flere som ville prøve, sier han. – Nå er jeg litt fortvilet, men jeg håper jeg får den tilbake.

Hvis det ikke skulle skje, mener han likevel at det skal ordne seg. – Sjefen vet jo godt at det koster mange tusen hver dag å ha meg ute av drift, så uansett er pengene raskt spart inn, mener han.

Sykefravær koster dyrt

Trond Næss hos Contour Design, mener det er viktig å jobbe forebyggende med sykefraværet. – En undersøkelse foretatt av SINTEF og NHO viser at én virkedag i snitt koster 2.600 kr i tapt produksjon og økte kostnader. På en uke blir dette hele 13.000 kr, og da sier det seg selv at forebygging er viktig, sier han. – I tillegg må man regne med tapt produktivitet når medarbeideren har vondt og ikke orker like mye som ellers. Det er ingen tvil om at ergonomi er et lønnsomt satsingsområde. Avhengig av hvilken type ergonomisk mus du velger, er prislappen omtrent tilsvarende eller lavere enn én fraværsdag, fastslår han.

Du kan lese mer om RollerMouse her, eller gå rett til skjema for å prøve gratis i 14 dager!

keyboard_arrow_up